Unu

Pentru ca o singura data voi merge de buna voie la aceeasi cladire. Pentru ca o singura data voi apasa pe declansator. Pentru ca daca voi rata, nu voi publica.  

Despre lucruri unice. Un singur tango voi invata, cu care sa-mi rascumpar rana pe care-o voi lasa in femeia mea. O singura doina voi invata la mandolina, sa o cant cand prietenii imi vor plange. Un singur cantec din bucium voi invata sa strig, sa pot trezi oamenii cand nu vor mai voi sa se trezeasca. O singura poezie voi invata, sa-i fac pe cei slabiti sa se intrebe.

Astazi, mai exista doar cateva case care au pe acoperisul lor o bila cu tepi. Nu este acelasi lucru cu acoperisurile cu bila fara tepi, desi se pare ca si acelea isi trag radacinile tot de pe aici. Explicatia lor este aceea de protectie, mai ales una energetica. Asta era menirea bilelor cu tepi: protectia casei. A existat o vreme cand arhitectii si constructorii luau in calcul foarte multe aspecte atunci cand construiau. Bila de pe acoperisul ASE nu se pune si nu tine nici pentru virgine, pentru cine stie legenda urbana.

Fotografie realizata pe strada soldat Alexandru Magatti din Bucuresti, casa pe colt.

DSC_4259.jpg1

 

Advertisements

One thought on “Unu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s