Capsula timpului

Traim in dimensiunea a treia dar putem folosi doar doua.

Probabil nu stiati, dar orasul Bucurestilor (si cred ca toate orasele au sau ar trebui sa aiba asa ceva) are o capsula a timpului. Aceasta capsula a timpului este un cufar in care s-au pus fel de fel de “efecte” ale vremurilor nostre (cu cel putin 10 ani in urma) pentru posteritate. Acest cufar se afla ingropat sub strada Franceza, cam pe la mijlocul cladirii Muzeului National de Istorie. De fapt, chiar ei au avut aceasta initiativa.

In articolul viitor vom vorbi despre cum se mutau bisericile pe busteni in spatele cladirilor, pentru a nu fi vazute de Ceausescu la bulevard.

In fotografie, cladirea BCR de pe Bulevardul Victoriei in care se oglindesc cladirea CEC si turnul Magazinului Victoria.

DSC_3956

Advertisements

56 thoughts on “Capsula timpului

 1. Odioase toate cladirile contruite in unghiuri, din ziua de astazi. Totul este patratos si fara detalii. Nu exista amprenta personala. Exista un stadiu arhitectonic de nivelul copiilor de gradinita care construiesc cu cuburi colorate de lemn.

  Like

 2. LsS, te dezamăgesc…Nu este un nivel al copiilor de grădiniță. Aceștia posedă un simț uluitor al formelor, al culorilor și au o imaginație nesfârșită. Au suflet, asta au :)

  Altfel, stilul minimalist, cubist, spre industrial chiar, și-a făcut loc peste tot. La noi nici măcar despre asta nu se poate vorbi.

  Like

 3. Aiii, ai, ai, te mănânc! Doamne, de câtă vreme nu am mai ascultat Los Paraguayos! Nu-mi vine să cred, îi ascultam în liceu ca și Alma Salteña, Mercedes Sosa. A trecut multă vreme, LsS-ule…

  Like

 4. Zambesc. Sa lasam “LsS-ule”. Imi poti spune simplu Asule. Ahahahaha. Hai sa nu ma luam in serios, d-acord? Zambesc.

  Like

 5. Ei hai ca umbli cu nasoale! Eu iti dau niste termeni imaginari, imi spui daca gresesc: vocea lui Charles Aznavour peste, Delon tanar dansand cu Brigida. Vezi, te duc in alta sfera.

  Like

 6. Dau cu ce-mi vine mai le îndemână, ce să fac?? Data viitoare, amintește-mi să nu mă mai joc cu bățul prin gard, bine? Arunc cu găletușa de nisip ;)

  Like

 7. Hmmm. Ai și tu dreptate! Doar că loosers nu trebuie să fall. Nu mereu. Cu puțin optimism, must be loved oleacă. Zic!
  Suficient că mă chinuie sunetele. Dar și cuvintele?
  Asta are și cuvintele. Ascult-o.

  Like

 8. Fumata, da! Zambesc. Cred ca exista o lege si o onoare a chinuitului. O calatorie interioara ingrozitoare pentru cei din afara. Totusi, acolo jos gasesti piatra de temelie.
  Uneori imi e dor sa scriu … e bine cand construiesti posibilitati.

  Like

 9. Eh, poftim! Bine că le-ai fumat tu pe toate!
  Pentru mine, călătoria interioară nu e îngrozitoare! Din contră. Imersez ca nebuna de câte ori pot.
  De ce nu scrii?

  Like

 10. Scriu, dar doar in mine, doar fragmente. Sunt personaj in milioane de scene. Apoi ma trezesc, ung felia de paine cu unt si imi mangai pisica.

  Like

 11. Nu, nu se face neagra! Nu intuiesti. Privesti. Astepti.
  Care este steagul tau preferat? Cand eram mic ma uitam in Dictionarul Explicativ Roman la steaguri. Erau multe si colorate.

  Like

 12. Trebuie sa vinzi un tub de pasta de dinti. La un hotel. Un singur tub. Si stii ca nu e buna pasta de dinti. Cum procedezi?

  Like

 13. Ai vazut si filmul, sper ?! Zambesc.
  Esti raspunzatoare de numele dat uneia din doua: scobitura umarului si locul de sub omoplat. Ce alegi? Ce nume dai? Toata planeta il va folosi.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s