Le petit gothique

 

Nu datorezi rabdare nimanui. O dai din partea casei.

Mai nou, exista un baietel prin orasul Bucurestilor care face nefacute. Concret, umbla cu tot felul de creioane colorate si spray-uri si scrie peste tot NUIO. Adica, nu el. Intotdeauna am avut o problema cu genul asta de “artist” razvratit, care isi expune frustrarile si lupta cu societatea in curtea altuia. Unii nici macar nu duc o lupta, sunt doar in pas cu moda. Copy-cat-uri. Dispretuiesc copy-cat-urile! Distorsioneaza energia.

Sfat:

– Copilule licean, mergi de scrie NUIO in sediile de politie, in sediile ANAF, in Palatul Parlamentului, pe peretii cladirii Guvernului, pe ambasade, pe peretii catedralei neamului, pe masinile alora care te sfideaza la semafor si au shaorma in mana si ghiul de aur pe degetul mic si tot asa daca tot vrei sa ramai in istorie! Lasa-ne pe noi ceilalti sa construim in liniste! Avem nevoie de ea! 

Asta imi aminteste de o cunostinta pe care am avut-o acum vreo 8-9 ani. Il cheama Florian. Povesteau altii despre el ca in liceu era satanist. Povesteau ca venea cu icoane la scoala si le rupea pe genunchi in fata liceului si le scuipa. Omora porumbei, pisici si toate cele. Pe urma s-a intamplat ceva: a descoperit cultura chineza si chiar a si plecat in China pentru o bursa, facuse Scoala de Arte. Si acolo a gasit o cultura a sensibilitatii si ritualurilor. Si s-a indragostit si de o fata cu care astazi este casatorit si a adus-o in Romania, locuiesc amandoi pe la Izvorul Rece, unde se afla hidosenia aia de statuie a lui Nicolae Balcescu. Doar ca astazi este un alt om. Ii este rusine cu cine a fost, cu ce a facut. Se fereste sa vorbeasca despre asta. Inainte de China si-a strans toata opera lui si i-a dat foc. A vrut sa inceapa iar. Si a inceput. Pentru un artist, sa-ti dai foc tuturor lucrarilor tale echivaleaza cu taierea parului la indienii comanche. Astazi, Florian bea ceai doar daca a urmat ritualul ceaiului. Intelegeti?

Ii doresc mult succes si lui NUIO si sper sa isi gaseasca si el calea cat mai curand, fara sa ne mai chinuie zadarnic.

Fotografie casa pe colt, strazile Constantin Noica cu Plevnei din Bucuresti.

DSC_4485Astazi, o poveste!

Leave a comment