Bilete de papagal

Oamenii sunt momiti cu linistea pentru a-si implini destinul.

Sambata trecuta a fost Festivalul Bucurestilor, 555 de ani de la anul ce atesta orasul cu numele asta. Evenimentul nu este nou, propaganda este la fel de hidoasa si lipsita de orice linie de profesionalism. De obicei, se inchiriau figuranti (copii de facultate) pe care ii imbracau in straie de epoca inchiriate de pe la teatre, opere, operete si hai cu ei la plimbare prin Centrul Vechi. Cu vreo 2-3 numere mai mari costumele, daca erau norocosi. Croiala hainelor, deploranta. De ce doar in Centrul vechi? Pentru ca Oprescu nu poate mai mult. Dar noi vrem mai mult!

Numele lui Oprescu nu a aparut numai la acest festival ci si la mega esecul numit concursul Ochiul Magic, prin care directia de patrimoniu national a dorit sa faca un album foto cu care sa promoveze Bucurestii. Laudabil, dar doar daca citesti titlul la gazeta. La fata locului, insa, incepi sa te prinzi cum stau lucrurile. Bani multi bagati acolo si fara de folos pentru oras, pentru tara.

Astazi vad ca Oprescu afirma ca daca PSD il sustine, accepta o candidatura la presedentie.

Cu regret, insa politicienii romani ai zilelor noastre, atat de previzibili si impotenti din punct de vedere intelectual cat si al destoinicismului, dau etalonul situatiei sociale din Romania. Masele se intorc dupa ei ca florile dupa Soare. Astazi, in Bucuresti, nici florile nu mai au miros. Le dau tigancile cu spray la florarii.

Ne intrebam: pana cand?

P.S. S-a lasat cu circul Globus anul asta, la parada prin Centrul Vechi. Pam pam!

Fotografie realizata pe bulevardul Regina Elisabeta din Bucuresti. Gang de intrare in cladirea unde a locuit si scris intre anii 1912-1930, Tudor Arghezi.

DSC_4504

Leave a comment