Podul Mogosoaiei aka Calea Victoriei

Sentimentele trec proba timpului. Emotiile nu o fac. Ca dovada ca sunt formate in lumea asta.

Cladirea Teatrului National amplasata in Piata Universitatii, renovata mizerabil in perioada noastra sub conducerea lui Caramitru, nu este de fapt cladirea originala a teatrului. Aceasta s-a aflat pe locul Hotelului Novotel de astazi si avea forma tubulara pe interior, cu balcoane pe mai multe etaje, si oferea una dintre cele mai bune acustici din Europa. Era de un lux impresionant. A cazut la bombardament in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, in data de 24 August 1944. Fatada hotelului Novotel imita arhitectura originala a fostului teatru.

Se spune ca pe locul fostei cladiri de la Podul Mogosoaiei s-a aflat o balta cu apa verde-neagra. Interesant este ca la constructia hotelului Novotel, deci pe acelasi loc, s-au gasit urme de locuire foarte vechi. A fost ceva vuiet la vremea aia, apoi s-a construit peste. Imi amintesc ca santierul era imprejmuit cu foarte mare atentie, sa nu se vada inauntru. Astazi, nu exista nici o referire la acest caz.

In fotografie, casa doamnei Maria Filotti din Bucuresti, strada Vasile Parvan.DSC_4501

Advertisements

3 thoughts on “Podul Mogosoaiei aka Calea Victoriei

  1. Dar nici sentimentele nu sunt veșnice. Ele pot fi ucise (mai greu sau mai ușor). Singurul sentiment care trece proba timpului este iubirea necondiționată sau (nu am verificat) iubirea reciprocă.

    Like

  2. Nu. Sentimentele nu pot fi ucise. Emotiile pot fi ucise. De aici diferenta dintre emotie si sentiment. Iubirea e un sentiment, dragostea e o emotie. Asa te verifici mereu! Atentie, insa, la lipsa de delimitare pe care o da societatea cuvintelor in general!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s