Mnemosyne

Exista doua potiuni ale Mnemoniei: cea a uitarii si cea a aducerii aminte. Memoria este mentala si sufleteasca.

De-a stanga Caii Vacarestilor, flancat de Splaiul Unirii, soseaua Vitan-Barzesti si de soseaua Oltenitei, se afla Lacul Vacaresti. O intindere mare si mlastinoasa, lasata astazi in abandonare totala. Cel mai probabil, sursa lacului este apa Dambovitei. In vremea comunismului, acolo trebuia sa se construiasca cel mai mare lac olimpic din Europa de Est. O adevarata amenintare financiara pentru tarile occidentale. Astazi este numit Delta Bucurestilor pentru ca fauna dezvoltata aici este demna de un asemenea habitat.

Fantana patru anotimpuri (probabil se refera la anotimpurile din Romania, altfel nu pricep de ce trebuie intarit numarul anotimpurilor), intersectia strazii Armand Calinescu cu bulevardul Carol IDSC_4515

Advertisements

8 thoughts on “Mnemosyne

 1. Nu e aşa;sunt două izoare, unul curge din lacul Mnemosynei, al amintirii, e’n dreapta; pe drumul din stânga de apuci, dai peste cel care curge din lacul Lethei, al uitării; sufletele, bând din el, uită de ceea ce au fost odată.

  Like

 2. Nu ma prind! Cum adica la moderare? Apar la liber. Cred ca doar daca cineva comenteaza pentru prima data pe blog apare moderare, pe urma nu!

  Like

 3. Când ţi-am scris asta: “Există mai multe trupuri ale aceluiaşisuflet”, îmi apărea anunţul cum că vorbele mele fac anticameră, sau altfel spus, în engleză, your comment is waiting for…Că altfel nu te-aş fi întrebat, nu?
  Ştiam şi eu că’s la liber, de’aci nedumerirea.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s