Biblioteca Nationala

Unul din geamurile cladirii Bibliotecii Nationale era murdarit de un banner galben pe care scria profan “spatiu de inchiriat”. Nu e vorba de cladirea “moderna”, nu!

In lobby-ul si sala mica de la intrare se desfasura un targ de anticari, cu chinezarii jalnice si picturi de amatori care pretindeau ca sunt artisti. Portrete cu Zamolxe si Sfinxul din Bucegi, cu Eminescu descentrat, cu Tepes. Valorile unei tari in viziunea cuiva care vroia sa vanda, sa traiasca, sa manance. Oameni ponositi si vanzatori avizi care nu stiu sa traiasca altfel, stateau cu totii adunati si inghesuiti intr-o sala care stralucea de istorie, infrigurata si rece, cu coloane si brauri si simboluri. Priveau iritati si totodata curiosi flash-ul camerei foto.

Parea o lume ramasa dupa un holocaust unde oameni cu caciuli si haine adunate in fuga de pe cine stie unde se adapostisera in vechi castele cazute in disgratie, parasite de oameni mari care le luminau altadata.

Am revazut scene din castelul Iulia Hasdeu din Campina cand soldatii rusi patrunsi in tara asta faceau focul cu cartile bibliotecii personale ale lui B.P.Hasdeu.

Ce dracu se intampla cu oamenii din lumea asta?

Cladirea Bibliotecii Nationale din Bucuresti, strada Doamnei colt cu Ion Ghica
Biblioteca Nationala

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s