Manifest / Non-manifest

Îi apreciez pe oamenii din Piaţa Victoriei! Îi apreciez pentru că şi-au însuşit un rol pe care alţii nu şi l-au putut lua. Îi apreciez până când totul a devenit un soi de Woodstock, ceea ce n-ar fi trebuit să devină.

N-ar fi trebuit să devină pentru că astăzi, facebook-ul era plin de revoltă la reacţia parlamentarilor care o ţineau în glume şi ironii deşi ţara geme (ironii atât de specifice poporului român, încât şi-a denaturat cea mai de sus calitate de ţară producătoare, în favoarea unui consumatorism macabru de import – comoditatea interpersonală). Oare manifestanţii nu înţeleg că acţiunile lor sunt oglindite, la fel ca în viaţa personală?

Televiziunile n-ar fi trebuit să facă nici un comentariu pro sau contra, pentru că televiziunile au îngenunchiat poporul român prin lipsa de gentileţe şi furtul graţiei pe care l-au adus oamenilor. Şi atunci, dacă educi un popor în infamie, cu ce drept să-i judeci acţiunile (Victoria sau Cotroceni)? Nu trebuia pus egal între Măruță și popor.

Ce nu au înţeles manifestanţii: schimbarea se va face de la oameni şi nu de la conducători. Şi nu prin manifestaţii doar, ci prin toate modalităţile posibile.

Iarna asta am curăţat zăpada din jurul blocului cot la cot cu un PSD-ist declarat. Tot noi săpăm și grădina primăvara.

Palatul Cesianu Racoviță, Strada C.A. Rosetti nr. 5 din București

dsc_4195

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s