Behind the scene

Vorbeam zilele astea cu mama şi îi explicam de ce România nu poate avea o formă de guvernământ benefică mai bună decât regalitatea.

Argumentele comunismului şi capitalismului, nu mai spun de totalitarism, sunt nişte iluzii. Ce iei pe orz dai pe gâște şi invers.

În Marea Britanie există o instituţie în Victoria Square (un soi de Piaţa Victoriei la noi) care se ocupă cu eliberarea blazoanelor. Cei care se cunosc drept descendenţi din familii vechi, fie că sunt din Regat sau din colonii (Australia, SUA, etc.) pot apela la serviciile lor. Ei scotocesc arhivele statului, întocmesc arborele genealogic şi te trimit şi la o instituţie de la graniţa cu Scoţia care îţi poate identifica clanul din care familia ta aparține. Dacă doreşti să modifici blazonul (the core of your family’s principle), fac şi asta. Oficial de pe la 1400 şi ceva. Oficial!!!

Bun. Care este povestea din spatele blazonului. România a avut şi ea aşa ceva până în comunism. O dată cu familii nobiliare vechi, exista şi adevăratul interes pentru ţară. Pentru că menirea nobililor era cariera militară (adică apărarea ţării) şi evoluţia ţării. Diferenţa dintre un ministru de justiţie fost orice ar fi fost el la o fabrică din Teleorman şi un ministru de justiţie din tată-n fiu este covârşitoare. Moştenirea pe linie parentală a dat roade serioase cândva, pentru că de când te năşteai erai pregătit pentru toată viaţa de-atunci înainte într-un scop mult prea înalt să fie înţeles chiar de tine la momentul respectiv.

Acesta este motivul pentru care toate ţările care încă au Casă Regală sunt în topul civilizaţiei. Nu membrii regalităţii au slăbit oamenii, pentru că ei sunt oameni riguroşi de fel, ci politicienii care n-au mai păstrat sau cărora le-a fost întreruptă continuitatea nobiliară.

Este cea mai mare motivație pe care o poate găsi un om în încercarea de a face ceva pentru neamul său. Frica de a nu te face demn de clanul tău.

Behind the scene

img_1206

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s